RORO

KEEP & Calcolator de Grafturi

KEEP ( Koray Erdogan Embedding Placer )


• Inainte implantam toate grafturile cu ajutorul pensetei. Totusi, cand verificam calitatea grafturilor dupa interventie, am realizat ca folosind penseta, dese ori grafturile implantare erau curbate si afectate.

• In special cand aveam de-a face cu tipuri de piele tare si sangeroasa, grafturi fragile, lungi si inclinate.

• Doi factori sunt importanti.Im primul rand dupa implantarea multor grafturi obosim si incepem sa tinem graftul mai strans decat este nevoie cu penseta.


Aditional, dupa cum stiti, inciziile deja efectuate devin mai mici si mai putin vizibile cu timpul. In timp ce cautam incizia cu graftul in penseta, graftul poate fi afectat.


Recent am efectuat un studiu al acestor grafturi curbate sa vedem ce se intampla.


Rata regenerarii grafturilor este scazuta si cand este comparata cu rata regenerarii firelor de par tranplantate, care este mai importanta decat “Rata Regenerarii Grafturilor”, este de doar 65%, ceea ce este inacceptabil!


Tipic, aleg sa implantez grafturile in incizii deja facute. Motivul este o mai buna planificare a grafturilor. Un alt motiv pentru care aleg inciziile deja facute, este ca imi permit sa creez un aspect natural al liniei frontale, iar in zona tamplelor cu unghiuri inguste si joase la suprafata pielii.


Unghiurile inguste si joase la suprafata pielii sunt necesare pentru un aspect natural.


Va prezint KEEP


Aceasta este solutia mea pentru implantarea grafturilor fara a fi afectate, folosind inciziile deja facute. Cel mai subtire otel poate fi folosit cu doar 50 de microni grosime si toate partile pot rezista la conditiile normale de sterilizare.


Usor de incarcat, trebuie doar sa impingi graftul usor in derma.


Otel medical tip 304 si parti fragile intarite de titanium pentru folosire pe termen lung.


KEEP protejaza grafturile sa nu se curbeze si sa nu fie afectate in timp ce cautam incizia si directia inciziei in momentul implantarii graftului.


• Unele grafturi afectate pot sa se curbeze dupa 24 de ore, chiar daca arata bine in prima ora dupa implant.

• KEEP vine in diferite marimi si in doua tipuri, adaptate pentru mana dreapta cat si pentru mana stanga.

• In video observati cu cata usurinta puteti incarca KEEP si ce rapid puteti implanta diferite tipuri de grafturi in acelasi timp fara ca acestea sa fie afectate.

• Am facut un alt studiu pentru a compara rezultatele KEEP cu cele ale PENSETEI. Am implatat 50 de grafturi/cm2 cu KEEP in patratul stang si 50 de grafturi/cm2 cu penseta in patratul din dreapta.

• Atat in patratul stang, KEEP, cat si in cel drept, PENSETA, am implantat 30 de grafturi cu doua fire de par si 20 de grafturi cu trei fire de par. Am avut un procentaj de regenerare al grafturilor de 100%.

• Dar cand am comparat rata de crestere a firului de par, patratul KEEP este cu 15% mai bun decat partatul cu penseta.

• Acum implantez 100% cu KEEP, regenerarea fiind mai rapida si densitatea mai buna.


MULTUMESC.Calcolator de Grafturi


Calculatorul de grafturi este o aplicatie care a fost dezvoltata si sponsorizata de World FUE Institute. Se poate downloada gratuit pe iPad prin Apple Store.


Calculatorul de grafturi va ajuta sa stiti in timp real media firelor de par pe fiecare graft in parte, in timp ce sunt extrase din diferite zone. Eu folosesc aceasta aplicatie de cativa ani.


In timpul interventiei, asistentii mei verifica calitatea grafturilor si media firelor de par pe fiecare graft in parte, fiind sincronizati cu extractia.


Aceste informatii pe care le primesc in timp real, ma ajuta sa imi adaptez grosimea punch-ului sau tehnica de extractie in functie de planul de omogenizare al zonei donatoare si media firelor de par pe graft. Cu calculatorul de grafturi, pacientii mei pot urmarii exact numarul de grafturi extrase si statisticile chirugicale, in acelasi timp.


Aceasta este o noua aplicatie, Calculatorul de Grafturi.


Puteti folosii aceasta aplicatie in timpul operatiilor dumneavoastra. Va puteti activa timpul si va puteti verifica viteza de lucru, va puteti verifica media firelor de par pe graft si daca doriti sa verificati diferite zone, de exemplu: zona temporala, puteti vedea media si daca doriti sa verificati statisticile, puteti selecta statisciti si puteti vedea toate zonele, teprorala, parietala…sau daca aveti mai multi doctori care opereaza, puteti selecta operator si veti activa sa verificati statisticile unui nou doctor operator.


Aici puteti sa-l vedeti pe Jose si toate zonele diferite si in acelasi timp are si comanda vocala, daca aveti conexiune la internet, foloseste Siri. Puteti activa comanda vocala si nu este nevoie sa atingeti, lasati doar aplicatia deschisa. Cand numarati, trei, patru, doi…aplicatia inregistreaza si numara singura iar la sfarsitul interventiei va puteti pregatii toate statisticile. Va trimite un email, daca doriti si pacientului si in acest fel va puteti verifica toate statisticile si puteti trimite aceste informatii pacientului.